Kan man tjäna pengar på datorspel?

E-sport har vuxit och idag är det möjligt att vara en professionell datorspelare och till och med bli ganska rik. men konkurrensen är stenhård och av de miljontals som är aktiva gamers så är det bara en handfull som tjänar tillräckligt med pengar för att leva på det. 

Men, det går faktiskt att tjäna pengar på datorspel utan att själv sitta framför skärmen och kämpa mot andra spelare. Genom att investera i dataspelsaktier. På Crediwizz.se kan du läsa mer om bästa aktier. Här tittar vi istället närmare på varför vi tror på aktier inom gamingvärlden. 

En bransch som växer

Dataspelandet har inte minskat direkt, snarare tvärtom. Idag finns det till exempel högskoleutbildningar som riktar sig till de som vill skapa datorspel, och bland de som spelar så är intresset för nya produkter hög. En av de saker som gör att gamingvärlden har stor utvecklingspotential är 3D-tekniken. Den har egentligen inte fått luft under vingarna ännu men har varit på gång under ett flertal år. När tekniken har förfinats kommer den att få marknaden att explodera.

Samma sak med 5G nätet som kommer göra att vi får ett helt nytt sätt att spela dataspel på. Vi kommer att se hur datorer och konsoler försvinner och istället kommer det att spelas på molntjänster. 

Framtiden är ljus för gamingvärlden, och därför tror vi på att handla med dataspelsaktier. Tänk bara på att aktier kan gå med förlust, så lägg inte alla ägg i samma korg!

9 Mar 2021