Tips för dig som jobbar hemifrån

Letar du efter bästa priset på ett webbhotell? Smarta lösningar för bäst SEO? Eller tips på mobilabonnemang för företagare, hur man använder wordpress eller skapar bra affiliatelänkar? Kort och gott - letar du efter webb och techlösningar så kan jag tipsa om Techtag där du hittar allt det jag nämnt, och lite till. 

Det var inte det jag tänkte tipsa om idag, utan istället om hur du kan göra för att mildra effekten av coronavirusets framfart om du driver en enskild firma. Staten har lagt fram ett flertal bra krispaket som är till för att trygga arbeten men för dig med enskild firma så är det lite krångligare. Du kan inte permittera dig själv på samma sätt som en som driver ett aktiebolag och du kan inte heller förlita dig på anstånd med preliminärskatten. Istället får du göra en ny beräkning på din inkomst under innevarande skatteår.

Inkomstdeklaration för enskild firma

Gå in på skatteverket och använd deras e-tjänst för att lämna nya uppgifter. Där fyller du i den inkomst du beräknar att få under året. Har du fått färre uppdrag och mindre inkomst är det viktigt att du gör denna ändring, för annars kommer du att betala väldigt mycket i skatt och dessutom så kommer dina egenavgifter att påverkas. 

På detta sätt kan du fortsätta driva ditt företag även då inkomsterna minskar på grund av pandemin. Tänk på att ändra din inkomstdeklaration igen om du börjar tjäna mer pengar igen, för det är ju dumt att få rest skatt nästa år. 

15 Apr 2020