Ska du köpa laptop?

Är det så att du funderar på att köpa en laptop, alltså en bärbar dator? En laptop är smidig på det sättet att du kan ha med dig den överallt, och använda den var du vill. Det även om du inte har ström. Det eftersom att det finns batteri till bärbar dator, så fungerar den alltid. När du ska välja laptop så finns det ju en del saker att fundera över. Det är allt från olika priser, till användningsområde och vad du har för personliga prioriteringar. 

Viktiga faktorer att fundera över

Det finns som sagt ett par faktorer att fundera på. Det är bland annat prestanda, storlek, anslutningar, batteri, vikt, pris och design.

När det gäller prestanda, så finns det dels olika snabba datorer, dels att de kan vara olika snabba på olika saker. Ska du ha datorn för jobb och lite surf, så funkar det med en kraftfull processor men enkel integrerad grafik. För spel och film är det bra med enklare processor men ordentligt grafikkort.

Fundera på vad som är bra storlek för dig. Det kan skilja sig en del från 12 tum och 15 tum. För film är det bra med 17 tum, men är det för kontor fungerar det bra med mindre.

Kolla vad datorn har för utbud av kontakter och anslutningar, minneskortläsare och möjligheter till trådlös uppkoppling.

Bra även att ha ett batteri till bärbar dator som räcker länge. Sedan är det ju detta med vikten, att släpa runt en allt för tung dator är inte så skoj. 

En personlig sak i valet av dator kan vara designen på den, hur den ser ut. 

 

6 Feb 2020