Smart med en inverter

Har du hört talas om inverter? Det kallas även för växelriktare, omvandlare, converter och omformare. Det är en smart sak att ha med dig ut. Kanske då du campar med husbilen eller husvagnen. Det så att du ska kkunna förvandla ström på ett bra sätt. Du som vill ha mer inverterkunskap, läs mer här. En inverter kan förvandla strömmen från ett bilbatteri så att den fungerar med olika saker. Det är bra att ha en sådan för då kan du ladda upp den bärbara datorn, mobilen, eller vad du nu behöver. Det går även att lägga en inverter till eluttagen i husbilen. Eller ha med dig en som är fristående.

Få ström till det du behöver

En inverter är bra att ha med, särskilt om du inte har nära till ström på andra sätt. Är du på en campingplats går det ofta att koppla upp sig på deras el, men är du ute i det fria är det inte lika enkelt. Då är det bra att kunna lösa det på egen hand. En inverter är en enhet som kan  förvandla ett batteris likström till att bli växelström. Batteriets ström eller el görs om så att det blir samma sorts el som annars finns i vägguttag. 

Du kan därmed ta ditt bilbatteri, sätta på en inverter och sedan då koka kaffe, få igång din tv, ladda telefonen eller vad det är du nu behöver göra som kräver vanlig ström.

8 Sep 2020