Bra appar för att hålla koll på ekonomin

Tack vare dagens teknik så är det möjligt med hjälp av sin mobil att idag ha en bra koll på det allra mesta. Ekonomin är sak många vill ha så bra koll på. Det oavsett om man besöker https://dittlån.se för att hitta det perfekta lånet, eller för att börja spara på ett bra sätt.

Det finns idag en massa appar som man kan använda sig av för att ha bra koll på ekonomin på bästa sätt. En del appar är gratis, andra får man köpa.

Smarta appar att använda

En app som är bra, är Dreams. Det är en app som hjälper dig att spara pengar. Du sätter upp ett mål, vad det är du vill spara till, vad det kostar och när i tid du vill nå det. Appen gör sedan ditt sparande till ett spel kan man säga. Det du vill är att den lysande gröna mätaren ska nå hela vägen runt. 

Tink är en annan bra app, särskilt om du har svårt att ha koll på var dina pengar hamnar. Apen kartlägger var dina pengar hamnar och läggs in i olika grupper. 

Pennies är appen för dig som vill göra det roligare att budgetera. Du får sätta upp hur mycket du får spendera varje dag. Om du spenderar mer, får du mindre dagen efter och tvärtom. 

Om du vill använda dina pengar på ett smart sätt, så är det bra att ladda ner appen Mint. Den påminner dig om vad som ska betalas samt att den kan varna om du går över din budget. 

En smart app är annars Spara Kvittot. Den hjälper dig att spara kvitton och det på ett elektroniskt sätt, på ett och samma ställe. 

Mer smarta appar

Det finns fler smarta appar att ladda ner och använda för sparande eller för att jämföra saker. Du har bland annat Sparlabbet, som ger dig bra alternativ på sparande samt prognoser på hur det kan komma att se ut.

En ytterligare app är Collecor betalkoll, där du kan samla räkningar så att det blir som en enda faktura. Sedan kan du välja om du vill dela upp dina betalningar under månaden eller betala hela samlingsfakturan på en gång. 

Matpriskollen är bra om du vill jämföra priser på mat och hitta billiga alternativ. Jämföra är bra att göra oavsett vad det är man ska handla eller göra. Ska du ta et lån så vill du ju jämföra det med,eller hur? Det är där dittlån.se kommer in i bilden. Där finns det inte en app ännu, men du har deras hemsida lätt tillgängligt via datorn. 

Om du har barn, så satsa på appen Gimi. Den hette för Veckopengen. Den lär dina barn att hantera sina pengar på ett bra sätt. Du som förälder kan då uppmuntra dem att börja spara och det enkelt. 

Spara eller låna?

Sen var det ju detta, ska man spara eller lånar man till det man behöver? Det hela beror så klart på vad det är du tänker köpa. Stora saker kan vara bra att ha ett lån till, konsumtion däremot är bra att spara till.Se upp för oärliga människor bara, så att du inte få någon som lånar i ditt namn, som i denna artikel du kan läsa här

4 Aug 2019