Kreativitet kräver koncentration

De flesta som har arbetat med någonting kreativt vet att det kräver stor portion koncentration. Det är som om kreativiteten kräver att man gräver djupt inom sig och för att komma dit krävs en process där man är alldeles fokuserad, har skalat bort allt annat som är i vägen tills man hittar flödet inom sig själv. Ju oftare man har gått igenom den där processen desto lättare är det att hitta den. Ofta är den bästa medicinen att sätta igång, i stället för att drabbas av skrivkramp, eller någon annan kramp, vad det nu kan gälla.

Programmering är i allra högsta grad skapande

Även programmering är ett skapande. Ur ingenting har programmeraren skapat något. En hemsida, en funktion, en app, ett spel, ett program? Variationerna är många. Och alltmer efterfrågas dessa programmerare. Som sådan får de också bra löner, vilket är ett tecken på stor efterfrågan. Om du jobbar som programmerare, eller utvecklare vet du att det blir svårt att hinna få tiden till allt som finns runt omkring, som den inte helt obetydliga saken som att få betalt för sitt arbete. Vem vill inte det? Det är nog mycket få människor som Florence Nightingale – som har lust att jobba gratis (knappt någon vet vem hon var längre; hon var en outtröttlig sjuksköterska under första världskriget och sinnebilden för någon som arbetar gratis).

Sälj dina fakturor

Så viktigt då att kunna lägga på någon annan för att få vissa funktioner gjorda. Som att ta betalt. Säljer du dina fakturor kan du koncentrera dig på det som drar in pengar och ger dig mat på bordet. Säljer du dem till ett faktoring-bolag slipper du hela processen med att be om betalt, få betalt, påminna in betalt och, eller driva in pengarna. Boring! Gör något roligare istället, som att programmera!

17 Nov 2017